Økte omsetningen med 13 millioner på et år

Ved å flytte virksomheten til Agder Næringspark økte RIB-distributøren Govi AS omsetningen med nesten 30% fra 2016 til 2017 uten å øke bemanningen.

Terje Flak, daglig leder i Govi, er tydelig på at relokaliseringen førte til økt effektivitet.

– Vi flyttet fra Korsvik i Kristiansand til Agder Næringspark i Lillesand i begynnelsen av 2017, og gikk fra en omsetning på 44 millioner i 2016 til 57 millioner i 2017. Etter min mening dokumenterer tallene hvor mye logistikk betyr, for vi hadde kun fire faste ansatte begge årene, forteller Terje Flak.

Sparer kjøretid

Som landets største RIB-distributør sender Govi ut ca.15 båter av bestselgeren Grand Golden Line 650/580 i uka, hovedsakelig til Yamaha-forhandlere i Norge og Sverige.

– Målet er å flytte båter rimeligere enn andre, og da er rask adkomst til E-18 og enkel tilgang på diesel avgjørende. Det har vi her i Agder Næringspark, og på grunn av bedre logistikk bruker hver eneste lastebil nesten en time mindre på frakt enn da vi var i Korsvik, sier Terje Flak.

Tomt til å vokse på

Flak vurderte fire-fem tomtealternativer før valget falt på Agder Næringspark.

– Prisen var gunstig, infrastrukturen god, og det var særlig penger å spare på at tomta var flat. Fordi vi stadig får besøk av sluttbrukere som skal innom for å hente deler, var det også et poeng å være godt synlige og lett tilgjengelige fra E-18, understreker han.

Govi-byggene utgjør ca. 3000 kvadratmeter i grunnflate fordelt på to bygg, og en tredje bygning er planlagt oppført i 2019.

– Vi er dimensjonert for ytterligere vekst, og jobber nå med segmentet havraftingsbåter i aluminium og glassfiber. Går alt etter planen er vi Norges største distributør av disse i løpet av et år, sier den erfarne båtmannen.

Prikkfritt samarbeid

Terje Flak betegner samarbeidet med Næringsmegleren, som håndterer salget av tomtene i Agder Næringspark, som ”prikkfritt”.

– Dialogen med og oppfølgingen fra Næringsmegleren var upåklagelig, og vi er glad for at valget falt på Agder Næringspark. Selv om jeg nå har lengst vei til jobb fordi jeg bor i Kristiansand og de tre andre holder til her i Lillesand, er det ikke langt i fra at jeg likevel har kortest kjøretid fordi veien er så bra, avslutter Terje Flak fornøyd.