Agder Næringspark scoret best på SG Armaturens parametere


25.10.2017


Beliggenhet, fleksibilitet og pris var viktige faktorer da SG Armaturen, representert ved konserndirektør Geir Tønnesland, kjøpte tomt og bygde nye lokaler i Agder Næringspark.

 

Utvide eller bygge nytt

Den norskeide bedriften, som ble etablert i Lillesand i 1990, spesialiserer seg på belysningsprodukter til hjem- og prosjektmarkedet.

– Vi hadde behov for å øke kapasiteten både på lager og kontor. Et alternativ var å utvide de eksisterende lokalene for fjerde gang, et annet var å finne ei god næringstomt hvor vi kunne bygge noe helt nytt, forteller Tønnesland. – Fordi vi tenker langsiktig, valgte vi det siste. I det nye bygget kan vi være også om 20 år, og arealet er tilrettelagt for ytterligere utvidelser gjennom en opsjon på nabotomten, supplerer han.

Byggearbeidet startet høsten 2016, og sensommer 2017 var SG Armaturen på plass i toppmoderne lokaler på ca. 10 000 kvadratmeter.

Plassering og pris

Både selskapet og mange av de ansatte i SG Armaturen har tilknytning til Lillesand, noe som absolutt var en faktor ved valg av tomt. Likevel var det ingen selvfølge at hovedkontoret og sentrallageret skulle forbli i kommunen.

– Næringstomter i Kristiansand ble også vurdert, men det er ingen tvil om at tomteprisene er høyere der enn i Lillesand. Selv om pris selvsagt spilte en rolle i totalvurderingen, var den ikke avgjørende for valg at sted, presiserer konserndirektøren. Han utdyper:

– I Agder Næringspark var det mye som stemte. Logistikken var topp, med god tilgjengelighet for våre mange semitrailere. Arealmessig passet tomten vårt behov, og beliggenheten så sentralt i Agder er en klar fordel. I tillegg liker vi godt å være synlige fra E18, sier Geir Tønnesland.

 

Smidig og konstruktivt

Sist, men ikke minst, trekker Tønnesland frem det gode samarbeidsklimaet underveis.

– Det var JBU Eiendom som satte sammen entreprisen, og vi opplevde fra første stund en konstruktiv og positiv dialog med dem. Jeg vil også berømme kommunen for en smidig og mulighetsorientert tilnærming, og kan definitivt anbefale Agder Næringspark til alle som er på jakt etter næringstomter på Sørlandet, avslutter Geir Tønnesland, konserndirektør i SG Armaturen.